We helpen jou!

Gastenhof helpt jou!
Je kunt het niet allemaal zelf en hebt hulp nodig! Het gaat niet goed met je, op school, thuis of in contact met je vrienden. Door alle problemen weet je niet goed wat je moet doen, hoe je je moet gedragen. Dan kun je dingen gaan doen die vervelend of zelfs gevaarlijk zijn voor jezelf en voor anderen.

Misschien heb je al een tijdje hulp gehad, maar gaat het nog steeds niet goed met je. Het is begrijpelijk dat je dan wel wat steun kunt gebruiken. In dat geval kan Gastenhof jou helpen! Helpen om samen met je ouders en andere mensen die je nodig hebt te begrijpen wat er aan de hand is, waarom het niet goed gaat. Als we dit weten, kunnen we stap voor stap werken aan oplossingen om te zorgen dat je zelf verder kunt.

Je doet het zoveel mogelijk zelf… maar je hoeft het niet alleen te doen!

Wat doen we voor jou?
Wat doen we voor jou?
Bij Gastenhof werken mensen die je kunnen helpen om je problemen aan te pakken. Je leert dat je dingen anders moet en kunt doen. En je leert hoe je minder problemen kunt hebben. Als je problemen met je ouders hebt, leren jij en je ouders hoe je die problemen kunt oplossen.
Lees meer

We gaan samen met jou kijken welke zorg jij precies nodig hebt. We maken afspraken over hoe we gaan helpen. Wat ga je leren en wie helpt jou daarbij? Wat kun je zelf, wat kunnen jouw ouders en wat doen wij? Deze afspraken schrijven we op en we zullen regelmatig met elkaar bespreken hoe het met je gaat.

We proberen om je thuis te helpen, maar het kan ook goed zijn dat je soms voor afspraken of gedurende bepaalde dagdelen bij Gastenhof bent. Soms is het zelfs beter dat je een poosje niet meer thuis woont. In dat geval kun je tijdelijk bij ons wonen.

Er is dus van alles mogelijk. Heel belangrijk is dat we kiezen voor de behandeling die op dat moment het beste bij jou past. Gastenhof zorgt ervoor dat het beter met je gaat!

Hulp bij jou thuis
Hulp bij jou thuis
Misschien gaat het niet altijd goed thuis. Je voelt je niet altijd fijn, er zijn veel ruzies of je hebt last van bijvoorbeeld boze buien. Je ouders weten ook niet meer wat ze moeten doen om de problemen op te lossen. Wij komen dan bij jou thuis om jullie te helpen.

Het kan ook zijn dat je voor gesprekken of therapie op onze polikliniek komt. We kijken wat voor jullie de beste manier is om weer zelf verder te kunnen. We maken een plan om dit te bereiken en gaan hier samen aan werken. Dit doen we stap voor stap totdat jullie weer zelf verder kunnen.
Wonen bij Gastenhof
Wonen bij Gastenhof
Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week bij ons wonen. Je gaat dan in een groep wonen die bij je past en waar je door medewerkers van Gastenhof wordt begeleid.

Voor jezelf is het het beste dat je gedurende deze tijd naar school gaat. Welke school dit is, hangt af van je leeftijd en hoe het met je gaat. Het kan je eigen school zijn, maar ook een school waar Gastenhof mee samenwerkt. Samen met jou en jouw ouders en/of voogd kijken we welke school het beste voor je is.
Dagbehandeling
Dagbehandeling
Als je vanwege je problemen overdag niet naar school kunt, niet thuis kunt zijn of niet kunt werken, dan kun je bij de (naschoolse) dagbehandeling van Gastenhof terecht. Hier bieden we veiligheid, rust en structuur. We helpen je om weer op eigen benen te kunnen staan, zodat je weer naar school of naar je werk kunt gaan. Dit is ook belangrijk voor je familie. Daarom betrekken we je familie ook bij de ondersteuning.
Deel deze pagina op