Overweldigende deelname aan programma Teamontwikkeling

26-03-2019
In navolging van de zogeheten SPITS-teams, die in september vorig jaar de voorhoede in de teamtrainingen vormden, beginnen vanaf april ruim honderd Koraal-teams met het programma Teamontwikkeling. Doelstelling is om sterke uitvoerende teams rondom cliënten en leerlingen te ontwikkelen die borg staan voor een hoge mate van kwaliteit van zorg, participatie en onderwijs.

De 15 SPITS-teams vervolgen binnenkort de training met het tweede thema in het programma. Programmamanager Teamontwikkeling René Brans: “Dat betekent dat er tegen die tijd ongeveer 1800 medewerkers binnen Koraal - op eigen initiatief - teamontwikkeling volgen. Een prachtig aantal.” En dat is nog buiten onderwijs gerekend. Daar beginnen nieuwe teams met ingang van het nieuwe schooljaar aan hetzelfde programma. “We vermoeden dat 60 tot 70 procent van de onderwijscollega’s gaat deelnemen. Kortom: nog eens 1200 medewerkers.”

Stuk moeilijker
De SPITS-teams hebben het eerste thema (leren, feedback en samenwerken) nagenoeg afgerond. Ze hebben in het afgelopen half jaar zes interactieve trainingen gevolgd, waarin het geven en ontvangen van feedback, samenwerken en leren aan de orde kwamen. De Hondsberg (onderdeel van het Expertise Centrum) is met twee teams (woonzorg en vakgroep psychologen) vertegenwoordigd in de SPITS-teams. Gaandeweg de training werden de teamleden bij De Hondsberg steeds enthousiaster, zegt proceseigenaar Hans de Kruijf: “In algemene zin kun je zeggen dat medewerkers vaak veronderstellen dat feedback geven en ontvangen best goed gaat. Maar als je het er langer met elkaar over gaat hebben, blijkt feedback en samenwerken toch een stuk moeilijker te zijn dan iedereen denkt. Om dat te ontdekken en daar bij stil te staan, is de eerste winst.”

Volledig artikel
Klik hier voor het volledige artikel...

Deel deze pagina op