Polikliniek

Soms zijn de problemen thuis of op school zo groot dat je er als gezin niet meer uitkomt. Dan is het fijn om hulp te krijgen van ervaren professionals. Onze medewerkers van de polikliniek helpen u om problemen in kaart te brengen. Daarnaast geven ze u passende mogelijkheden voor een oplossing.

Bij poliklinische zorg woont uw zoon of dochter gewoon thuis en krijgt daar ook hulp aangeboden. Indien nodig doen wij ook onderzoek en behandeling in de eigen thuissituatie of op school. Maar natuurlijk bent u ook welkom op onze polikliniek. U komt dan samen met uw zoon of dochter regelmatig naar onze polikliniek gedurende een afgesproken periode. Samen zoeken we naar de krachten binnen het gezin en de beste manier om u te helpen.

Bij de polikliniek wordt geen ondergrens gehanteerd met betrekking tot het IQ van de jeugdige. Wij vinden het belangrijk dat uw zoon of dochter gewoon thuis kan blijven wonen, we proberen daarom een opname zoveel mogelijk te voorkomen. Zelfstandig zijn én blijven staat voorop. Het uitgangspunt is: zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.

Indien u hulp krijgt bij de Polikliniek van Gastenhof, vindt de financiering plaats via zogenaamde Diagnose Behandeling Combinatie (vanaf 18 jaar) of vanuit de Jeugdwet (tot 18 jaar).

Deel deze pagina op