Equipe Mont Ventoux

Equipe Mont Ventoux
De Mont Ventoux beklimmen...wat een idée! Aan de basis van dit idee staat Cliff Hennen, accountmanager van Gastenhof. Cliff is zelf een gepassioneerd wielrenner. Tijdens een tocht kreeg hij het idee om ‘iets sportiefs’ te doen met de jeugdigen. Het was niet moeilijk voor Cliff om Ben Van Broeckhoven, voormalig directeur van Gastenhof, over de streep te trekken en te enthousiasmeren voor zijn plannen. Equipe Mont Ventoux was geboren.
Equipe Mont Ventoux

Het idee groeide al snel uit tot een concreet project en John Schefer van Gastenhof sloot zich aan om samen met Cliff het voortouw te nemen. Na de eerste beklimming in 2012 is het project razendsnel uitgegroeid tot een professionele onderneming waar diverse andere zorginstellingen van Koraal Groep en daarbuiten aan meedoen. Ondertussen gaat er een uitgebreid en deskundig team van begeleiders, buddy’s, koks, medische ondersteuning én vele enthousiaste vrijwilligers en supporters mee om de beklimming tot een succes te maken. Durf, passie en doorzetten maar zeker ook plezier staan bij Equipe Mont Ventoux voorop.

Equipe Mont Ventoux

Voor de jeugdigen is de weg naar de Mont Ventoux al een uitdaging. Leren fietsen, de pijn verbijten, je inhouden én vooral volhouden staan centraal. Die voorbereiding, het samen onderweg zijn, is voor hen eigenlijk belangrijker dan de uiteindelijke bestemming. Behalve fietsen leren ze ook veel over zichzelf. Gedurende deze tocht vergroten ze hun sociale netwerk, groeien ze persoonlijk en ervaren ze successen. Voor hen is dit project een unieke kans, een kans om te laten zien wie ze zijn én wat ze kunnen bereiken.

Meer informatie
 Website Equipe Mont Ventoux
 Volg Equipe Mont Ventoux op Facebook!

Deel deze pagina op